« Ολοκληρωμένο Σχέδιο Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων»Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Συμπρωτεύουσα οι  Δράσεις του Προγράμματος Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων (Μέτρο 3.4) από τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, οι οποίες προσέλκυσαν πλήθος εμπορικού κόσμου και καταναλωτικού κοινού.

 

Διεθνής Έκθεση DETROP 2013

 

Εξαιρετική και άκρως ενδιαφέρουσα για το επισκεπτόμενο κοινό ήταν η εκθεσιακή συμμετοχή του ΟΠΕ στη DETROP 2013, στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων, η οποία άνοιξε τις πύλες της στις 7 Μαρτίου.

Οικοδεσπότες στο περίπτερο ήταν ο ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Τ και ο ΟΠΕ, ενώ συμμετείχαν επιχειρήσεις μέλη του Συνδέσμου οι οποίες συνέβαλαν δυναμικά στη προβολή των κατεψυγμένων θαλασσινών και του κλάδου.

 

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του Οργανισμού δέχτηκε πλήθος επισκεπτών οι οποίοι ενημερώθηκαν για την ποιότητα και διατροφική αξία των  κατεψυγμένων αλιευμάτων και απόλαυσαν τις εξαιρετικά γευστικές συνταγές των προϊόντων που ετοιμάζονταν ζωντανά.

 

Στα πλαίσια της γευσιγνωσίας, η οποία αποτελεί τη δυναμικότερη δράση της καμπάνιας, ετοιμάστηκαν και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες περίπου 2.500 εδέσματα κατεψυγμένων θαλασσινών σε δέκα εννέα διαφορετικές γευστικές δημιουργίες δια χειρός chef κου Κώστα Βασάλου.

 

Εξαιρετική τιμή αποτέλεσε η επίσκεψη στο περίπτερο του Υφυπουργού Ανάπτυξης Α.Υ.Μ.Δ  κου. Νότη Μηταράκη την Κυριακή 10 Μαρτίου.  Ο κ.Ν. Μυταράκης  ενημερώθηκε από τον ΟΠΕ και τον ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Τ για το Πρόγραμμα και τις δράσεις του και απόλαυσε τις γευστικότητα  των προϊόντων. Τον κ. Υφυπουργό  συνόδευε ο Πρόεδρος και Διευθύνων  Σύμβουλος του ΟΠΕ κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης.

 

Το περίπτερο επισκέφτηκαν εισαγωγείς και αντιπρόσωποι από όλη την  Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες, ιδιοκτήτες και chef εστιατορίων, στελέχη αλυσίδων τροφίμων, εκπρόσωποι από χώρους που εμπλέκονται με το αντικείμενο, εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου και καταναλωτές.

 

Ο ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Τ. είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει έναν ικανοποιητικό αριθμό επαφών με ενδιαφερόμενους από τον εμπορικό κόσμο, τους οποίους ενημέρωσε για τα προϊόντα και τον κλάδο και διένειμε τον κατάλογο των επιχειρήσεων μελών του.

 

Η Detrop έκλεισε τις πύλες της την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 .

 

Εκδήλωση γευσιγνωσίας για τους καταναλωτές στο Mediterranean Cosmos 

 

Το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών του γνωστότερου εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης Mediterranean Cosmos συγκέντρωσε η εκδήλωση γευσιγνωσίας κατεψυγμένων αλιευμάτων για τους καταναλωτές   που πραγματοποίησε  ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών, το Σάββατο 9  Μαρτίου.

 

 Στην  εκδήλωση, που είχε ως θέμα  « Ελάτε να μαγειρέψουμε με την Chef Ντίνα Νικολάου γευστικές συνταγές θαλασσινών», οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου είχαν την ευκαιρία, για περίπου οκτώ ώρες, να δοκιμάσουν γρήγορες και εύκολες συνταγές κατεψυγμένων θαλασσινών και να ενημερωθούν για την υψηλή ποιότητα και θρεπτική αξία των προϊόντων.

 

Στο πλαίσιο της δράσης του Προγράμματος, η γνωστή chef κα Νικολάου μαγείρεψε πέντε διαφορετικά, γευστικά πιάτα με καλαμαράκια, γαρίδες, χταπόδι, φιλέτο γλώσσας και φιλέτο σφυρίδας, αναδεικνύοντας τη γεύση των προϊόντων και προβάλλοντας τη θρεπτική τους αξία.

Παράλληλα, η διατροφολόγος κα. Κ. Καρασούλη που βρισκόταν στο χώρο της εκδήλωσης, έδινε χρήσιμες πληροφορίες για τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία των προϊόντων και το ρόλο που παίζει η κατανάλωση θαλασσινών στη μεσογειακή διατροφή ενώ παρουσίαζε σημαντικά στοιχεία για την αναγνώριση των κατεψυγμένων αλιευμάτων από τους καταναλωτές κατά την αγορά τους και έδινε οδηγίες για το σωστό τρόπο συντήρησης και απόψυξής τους.

 

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Τ. και ο ΟΠΕ.

 

 
Πόσο ενημερωμένοι είστε για τα κατεψυγμένα τρόφιμα;
Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση κατεψυγμένων τροφίμων έχει αυξηθεί εντυπωσιακά. Τα κατεψυγμένα τρόφιμα καταλαμβάνουν όλο και πιο σημαντική θέση στο καλάθι αγορών του σύγχρονου Έλληνα καταναλωτή.
Δείτε περισσότερα

ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Τ.  

Πειραιώς 226,  177 78  Αθήνα

Τηλ. 210 3423287
Fax. 210 3452098

pasekt@ath.forthnet.gr
Βρείτε μας στο facebook
WebEdit CMS