Ολοκληρωμένο Σχέδιο Προώθησης Κατεψυγμένων ΑλιευμάτωνΕξαιρετική επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων(Μέτρο 3.4) από τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Les Lazaristes Demotel στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Τ, του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΠΕ κου. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, του Γενικού Διευθυντού κου Μένου Αγγελάκη και ανώτερων στελεχών του Οργανισμού.

 

 H τοπική δημόσια Διοίκηση, ο επιχειρηματικός κόσμος και ο Τύπος ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και τις δράσεις του.

 

 Στη συνέντευξη, το παρών έδωσαν ο αντιδήμαρχος Καλαμαριάς κ. Δ. Σαρηγιάννης, ανώτεροι εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μεταξύ αυτών ο κ.Γ. Κατής, Προϊστάμενος Μονάδας Β΄ και ο

 κ. Δ.Σακαρέλος Προϊστάμενος Μονάδας Α΄ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π.Αλιείας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του τμήματος Αλιείας της Π.Ε Θεσσαλονίκης και Π.Ε Ημαθίας.

 

 Ιδιαίτερη απήχηση είχε το γεγονός στον Τύπο της Θεσσαλονίκης. Παρόντες ήταν δημοσιογράφοι από τον τοπικό τηλεοπτικό, έντυπο, ραδιοφωνικό και ηλεκτρονικό Τύπο καθώς και από κλαδικά και τοπικά περιοδικά. Μεταξύ αυτών η Εγνατία TV καιTV Mακεδονία, οι Εφημερίδες Κέρδος, Ναυτεμπορική , Μακεδονία, Έθνος και Αυριανή. Από την πλευρά του εμπορικού κόσμου παρευρέθηκαν επιχειρηματίες του κλάδου των αλιευμάτων, μεταξύ αυτών και μέλη του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Τ, καθώς και επιχειρηματίες από τον κόσμο της μαζικής εστίασης.

 

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Τ κος Π.Καλλιμάνης ενώ ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ κος Α.Καλαμπόκης παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα και τους στόχους του. Η παρουσίαση έληξε με την διατροφολόγο κα.Κ.Καρασούλη η οποία μίλησε για την ποιότητα και τις διατροφικές αξίες των κατεψυγμένων αλιευμάτων.

 

 Ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.ΕΚ.Τ κατά την ομιλία του, ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι, ο κλάδος της ελληνικής βιομηχανίας επεξεργασίας, μεταποίησης και εμπορίας κατεψυγμένων αλιευτικών προϊόντων αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα της εθνικής μας οικονομίας, και υπογράμμισε, αναλύοντας με στοιχεία, ότι παρουσιάζει εξαιρετική δυναμική ανάπτυξης η οποία εάν αξιοποιηθεί θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ελληνικής αγοράς εντός και εκτός συνόρων.

Ο κ. Π. Καλλιμάνης ανέφερε επίσης ότι, στόχος του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Τ. είναι η αύξηση της ζήτησης των κατεψυγμένων αλιευτικών προϊόντων τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού και ταυτόχρονα η ενίσχυση των επιχειρήσεων κατεψυγμένων αλιευμάτων μέσα από την αύξηση της ζήτησης των προϊόντων τους. Τέλος, υπογράμμισε τα εξαιρετικά οφέλη που θα έχει ο κλάδος των κατεψυγμένων αλιευμάτων από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Προώθησης στο οποίο συμμετέχει.

 

 Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ κος Α. Καλαμπόκης υπογράμμισε ότι, στόχοι του προγράμματος είναι η διάγνωση των σύγχρονων αναγκών του Έλληνα καταναλωτή, η ενημέρωση του για τα κατεψυγμένα αλιεύματα, η αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης και η προσέγγιση των αγορών σε Ευρώπη και Βαλκάνια για την αύξηση των εξαγωγών σε αυτές.

 

Τη Συνέντευξη Τύπου ακολούθησε γεύμα γευσιγνωσίας κατεψυγμένων αλιευμάτων με εξαιρετικές γαστρονομικές δημιουργίες του chef κου. Κ. Βασάλου.

 
Πόσο ενημερωμένοι είστε για τα κατεψυγμένα τρόφιμα;
Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση κατεψυγμένων τροφίμων έχει αυξηθεί εντυπωσιακά. Τα κατεψυγμένα τρόφιμα καταλαμβάνουν όλο και πιο σημαντική θέση στο καλάθι αγορών του σύγχρονου Έλληνα καταναλωτή.
Δείτε περισσότερα

ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Τ.  

Πειραιώς 226,  177 78  Αθήνα

Τηλ. 210 3423287
Fax. 210 3452098

pasekt@ath.forthnet.gr
Βρείτε μας στο facebook
WebEdit CMS